Ny afgørelse fra sikkerhedsstyrelsen

En af grundene til Sikkerhedsstyrelsens afgørelse om tvungen HPFI er, at der i dag på mange husholdningsapparater findes en stikprop, der fysisk passer i de danske stikkontakter, men ikke skaber forbindelse til beskyttelsesjorden. Jordforbindelsen forhindrer, at brugeren får stød, hvis der f.eks. opstår en elektrisk fejl i et apparat.

I de senere år er der endvidere sket en række justeringer i de europæiske standarder for sikkerhed i elektriske husholdningsapparater. De justeringer gør det nødvendigt med jordforbindelse eller en anden form for supplerende beskyttelse, så som HPFI. Også den markante stigning i antallet af elektriske apparater i de danske hjem gør det relevant med det nye sikkerhedsmæssige initiativ.

Husk, at et tryk på testknappen på fejlstrømsafbryderen, ikke nødvendigvis fortæller om afbryderen er virksom. Har De ingen fejlstrømsafbryder installeret, anbefaler vi at få en monteret straks.

Kontakt os og få udskiftet eller udmålt din eksisterende fejlstrømsafbryder.

Test / udmåling af fejlstrømsafbryder kr. 495,00 inkl. moms.
Udskiftning af fejlstrømsafbryder kr. 995,00 inkl. moms.

Beskyt dig mod elektrisk stød og installationsfejl

Overordnet findes der to muligheder for at beskytte sig mod elektrisk stød, HPFI-afbrydere eller jordforbindelse. Den ultimative beskyttelse er naturligvis en kombination af begge dele.

Det har i en årrække været et lovkrav at have jordbeskyttelse og HPFI i nye elinstallationer i hjemmet, men der er stadig en del steder i den private boligmasse og i industrien, som mangler en af de to beskyttelsesmuligheder. Er der i forvejen installeret en HFI-afbryder kræves denne ikke udskiftet til en HPFI, men den skal være virksom.